Mikor adtál először könyvet a gyermeked kezébe?

Mely készségei fejlődnek a gyermekeknek a minivilág termékek egyes köteteivel? Mit tud a gyermeked most? Mivel érdemes támogatnod a fejlődését, szükséges-e fejlesztened naponta? Felhasználók egymás között vagy keresd szakértőnket!

Re: Mikor adtál először könyvet a gyermeked kezébe?

HozzászólásSzerző: melinda » 2009. október 14., szerda 22:11

Nem emlékszem, de elég korán volt ahhoz, hogy ne tudjon még vele mit kezdeni :lol: Az elsők puhalapú, műanyag kiskönyvecskék voltak és fürdés közben használtuk. Aztán keménylapúakat úgy fél éves kora előtt, ebből változó, hogy mit szeretett. Nagyon fontos(fontosabb) volt a tapintás, a könyv textúrája.

Amikor igazán úgy tudta használni a könyvet, hogy akár lapozzon is benne, az 8 hónapos kora körül volt és akkor ült fel. Addig főleg szülői segédlettel használtuk. Több mint egyévesen képes rá, hogy elővegye, lapozza, mutasson a képekre és láthatóan önállóan dolgozzon vele a fantáziája.
melinda

HozzászólásSzerző: side » 2009. október 13., kedd 18:37

Mondókás-énekes könyvet, én is vettem Larának mikor a pocimban volt és ezeket használjuk is előszeretettel azóta. Egy hosszúra kihajtható, színes, anyagból készült fejlesztőkönyvet már születésekor a mózes oldalfalához tettem, melynek kontrasztos színei kötötték le a figyelmét. 3 hónapos korában kapott egy csörgő-zörgő-puha-színes lapozgatós könyvet,mellyel nagyon szeret játszani leginkább a színvilága, a hanghatások és a taktilis inger miatt. Most 4 hónapos és a következő terv, kemény-kihajthatós kartonkönyvek beszerzése.
side

HozzászólásSzerző: Zuzmo » 2009. október 13., kedd 10:52

Kisfiamnak először egy olyan könyvet adtunk, amit a fürdőkádban is tud nézegetni, egyébként nyugodtan össze nyálazhatja, rágcsálhatja, gyürkélheti, csipog is. Ezt a kezdetek óta nézegetjük. Most 8 hónapos, kemény lapos könyveket kap, aminek nem árt a nyál, és élénk színek vannak benne. Lassan kezdi őket lapozni is, és talán nézi is a képeket. Persze még nem tudja, hol a méhecske, vagy a virág, de a színes képek érdeklik, és maga lapozgat.
Zuzmo

HozzászólásSzerző: gabili » 2009. október 13., kedd 10:02

Léna még meg sem született, de már könyvet kapott tőlem, sokat. Amikor már hasalni tudott, elé terítettem a könyveket, kartonkönyveket és nézegettük, ez korán volt, kb 3 hónaposan, aztán 5 hónapos volt, amikor az ölembe vettem és minden nap meséltem neki, könyvekből, rövideket, általában 4 mesét váltogattunk, ha nem érdekelte, nem nézte a képeket, nem erőltettem. Puha könyvek már a kezdetektől körülötte voltak, mostanában fedezte fel, hogy a kartonkönyv milyen jó rágcsálnivaló, illetve a kartonkönyvből alagutat is lehet építeni.
Még mindig van közös mesélés, de most a kartonkönyvből mesélek, mert a papírt tépi :), nagyon egyszerű a mese, igazándiból csak mutogatom mi micsoda. Megfigyeltem, hogy ha egyedül van, ő is mutogatja a képeken a dolgokat. :P
gabili

HozzászólásSzerző: zsu » 2009. október 12., hétfő 22:30

mi is pamutkönyvekkel kezdtük, kb. fél évesen kaptak a lányok kemény (karton)könyveket - ők is rágcsálták.
hm, képek mikor kelették fel az érdeklődést? kisebbik lány kb 2-3 hete, kb. 9 hós kora óta mintha nézné is a könyvet, nem csak az ízére kíváncsi. nagyobbik lánynál nem emlékszem pontosan, de nagyjából 10-11 hósan néztük h kutya, meg cica, meg labda... ;)
zsu

Mikor adtál először könyvet a gyermeked kezébe?

HozzászólásSzerző: manocska » 2009. október 12., hétfő 22:10

eddig pamutkönyveket adtam a fiam kezébe, de mostanában már előkerült egy kartonkönyv is. egyelőre még csak rágcsálja, godnolom, eljön az idő, h foglalkozik az egyes lapokon levő képekkel. mikor?
mik a tapasztalataitok?
manocska

Vissza: Szakértők