oltatni vagy nem oltatni?

Beszéljünk a vírusról, az oltásról, a járványról. Mit hallottál, mit tudsz róla? Viszed a gyermeked közösségbe a járvány idején? Ha van hasznos cikked a témában, kérjük, tedd itt közzé. Várjuk a hozzászólásaidat!

Re: oltatni vagy nem oltatni?

HozzászólásSzerző: totyas » 2009. december 9., szerda 16:13

Newm tudom igazából hogy oltani vagy sem, de én belefutottam egy cikkbe, mely szerint már nálunk is lehet kapni h1n1 gyorstesztet, nem túl drágán, és azt írják elég megbízható!
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/ ... zol/13643/
Szerintetek?

Üdv:
Totya
totyas

HozzászólásSzerző: manocska » 2009. november 17., kedd 22:34

ezt találtam:
OEK-Ingyenes járványügyi tájékoztató szolgálat
Zöld szám: 06 80 204 217
Hívható: hétfőtől csütörtökig 9.00-13.00
pénteken: 9.00-12.00

E-mail cím: jarvanyinfo@oek.antsz.hu
manocska

HozzászólásSzerző: Vic » 2009. november 15., vasárnap 23:33

Az oltásról én is csak annyit tudok, amennyit a híradásokban mondanak, ill. az ÁNTSZ honlapjáról informálódtam.
Eddig életemben egyszer voltam influenzás, 9-10 éves koromban.
Én beoltattam magam (a H1N1, és a szezonális influenza ellen is) bár eredetileg nem akartam. Úgy voltam vele, hogy én úgyis többnyire itthon vagyok a 9 hónapos kislányommal, biztos nem kapom el.
Aztán jöttek a hírek Ukrajnából, és akkor elkezdtem félni. Végül az oltás mellett döntöttem. Abban pedig csak reménykedem, hogy tényleg minden rendben van a vakcinával, és nem leszek tőle zombi, vagy ilyesmi. :)
Viszont így biztosítottam, hogy a kislányom nem fogja elkapni tőlem (persze a gyakori alapos kézmosás, fertőtlenítés, stb. betartása is fontos), remélem mástól sem.
Ha pedig az oltóanyag tényleg "veszélyes" (egyébként nem hiszem, de ki tudja), akkor meg csak nekem lehet károm belőle, a lányomnak nem, és nekem az a fontos, hogy ő maradjon egészséges!
Vic

oltatni vagy nem oltatni?

HozzászólásSzerző: manocska » 2009. november 15., vasárnap 23:06

mit tudtok az oltásról? változott az álláspontotok az elmúlt időszakban? voltatok már valaha influenzások? mi a véleményetek erről a h1n1-ről?
találtok egy cikket a témához kapcsolódóan a magazinban,
http://www.minivilag.hu/cikk.php?id=11
ha van még olyan cikk, amit mindenképpen megosztanátok velünk, kérlek, mutassátok meg itt!
gyertek, mondjátok el véleményeteket!
manocska

Vissza: Hasznos - h1n1